مغز کلید عملکرد لپتین بر علیه دیابت نوع یک

محققین مرکز پزشکی UT نقش مغز را در عملیات حد واسط عملکرد هورمون لپتین برعلیه دیابت نوع 1 شناسایی کردند.

 دکتر Roberto Coppari می گوید: یافته های ما درک مکانیزیم درمان با لپتین را برای بهبود دیابت نوع 1 آسان کرد. فهمیدن مکانیسم یک مسیر کار بسیار مهمی است زیرا با درک چگونگی عملکرد لپتین را خواهیم توانست دارویی تولید کنیم که نیاز به انسولین را از بین ببرد. نتایج این تحقیق بصورت آنلاین موجود است و همچنین در شمارۀ آیندۀ مجلۀ National Academy of Sciences به چاپ خواهد رسید.

 تحقیقات قبلی که توسط پرفسور Unger و همکارانش در بخش پزشکی داخلی مرکز UT انجام گردید نشان داد که تزریق زیر پوستی هورمون لپتین (این هورمون توسط سلولهای بافت چربی تولید می شود) می تواند موشهای مبتلا به دیابت نوع یک در حال مرگ را بهبود ببخشد، البته مکانیزیم سلولی این تأثیر نامشخص بود.

در این مطالعه محققین لپتین را بصورت مداوم به مغز موشی که بطور طبیعی قادر به تولید انسولین نبود تزریق کردند؛ فقدان یا کمبود انسولین مشخصۀ بارز دیابت نوع یک درانسان است. آنها دریافتند که تزریق لپتین به بطن کناری مغز حیوان باعث معکوس شدن بیماری دیابت نوع یک می شود.

دکتر Coppari می گوید: نتایج این تحقیق ثابت کرد که مغز جایگاه حدواسط اصلی برای بهبود عملکرد لپتین است. یافته های این تحقیق همچنین مشخص نمود که مقدار بسیار کم لپتین برای نرمال نمودن تغذیه، وزن بدن و مقدار قندخون حیوان موثر است. این تحقیقات بروی انسان برای تشخیص اینکه اضافه نمودن لپتین به درمان استاندارد با انسولین می تواند به تنظیم غلظت قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک کمک کند در حال انجام است. دکتر Coppari می گوید: ممکن است درمان با لپتین زیاد موثر نباشد یا برای بیمار قابل تحمل نباشد یا اینکه  سبب عوارض ناخواسته گردد، با این حال چنانچه ما قادر به درک چگونگی عملکرد لپتین در بهبود دیابت نوع یک گردیم، شاید بتوانیم روش دیگری را برای کنترل این بیماری بیابیم.

به گفتۀ دکتر Coppari قدم بعدی اینست که سلولهای عصبی خاصی که در مغز مسئول اثر ضد دیابتی لپتین هستند را شناسایی کنیم.

 تا بحال زندگی بودن انسولین بنظر غیر ممکن می رسید اما نتایج این تحقیق نشان داد که با پیام رسانی گیرنده های لپتینی در مغز این امکان وجود دارد که بتوان بدون انسولین هم زندگی کرد. چنانچه دانشمندان بتوانند نرونهایی را که مسئول تأثیر ضد دیابتی لپتین در مغز هستند شناسایی کنند، راههای درمانی بهتری را برای درمان دیابت نوع یک خواهند یافت .

منبع: www.sciencedaily.com